Saláták
Cézársaláta csirkemell falatokkal
Hozzávaló:
1 tojás, ½ dl tej, só és frissen őrölt bors
10 dkg finomliszt, 5 dkg frissen reszelt parmezán vagy parmezán jellegű sajt (pl. Grana Padano), 35 dkg csirkemellfilé, 1 dl olaj, 1 nagy fej jégsaláta
25 dkg koktélparadicsom
Az öntethez:
3 duci fokhagymagerezd, ½ citrom, 1 teáskanál szardellapaszta, 1 evőkanál dijoni mustár, 2 kávéskanál Worcestershire-szósz, 1½ dl olívaolaj
Elkészítés:
A salátaöntettel indítunk, amit a turmixgépben fogunk elkészíteni. Először beleöntjük az olajat, majd egy kis Worcestershire szószt, a Cézár-saláták kihagyhatatlan alkotóját kanalazzuk hozzá. Utána egy kevés mustár következik, aztán egy fél citrom frissen facsart leve, majd egy teáskanálnyi szardellapaszta. Ezután hozzáreszelünk néhány gerezd fokhagymát, és ha minden együtt van, jöhet a turmixolás.
A bundás csirkefalatok következnek. Ehhez a csíkokra vágott csirkehúst bepanírozzuk - nagyon finom lesz, ha morzsa helyett reszelt parmezánnal dúsított lisztet használunk hozzá - , majd forró olajban kisütjük.
Ezután a salátakeveréket beleöntjük egy nagy tálba, meglocsoljuk az öntettel, és miután alaposan összeforgattuk vele, félbevágjuk a koktélparadicsom-szemeket.
Tálalhatunk:
a salátát tányérra tesszük, a salátakupac tetején elrendezzük a csirkefalatokat, és félbevágott koktélparadicsomokat pakolunk köré.
(Stáhl Juditreceptje)
1 kukoricakonzerv, 1 kis fej káposzta
Az öntethez:
30 dkg majonéz, 5 dl tejföl, 1 evőkanál méz, só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
A káposztát megmosom, gyufaszál vékonyra felszeletelem vagy legyalulom. Egy tálban alaposan összekeverem a majonéz hozzávalóit, majd a káposztát és a kukoricát hozzáadom. Ha kell, utólag is sózom, édesítem. 3-4 órát hagyom pihenni a hűtőben. Némi vöröskáposztával vagy reszelt sárgarépával dúsítva színesebb és még finomabb!
Forrás: Mindmegette.hu
Gyorsrizs saláta
Elkészítés:
Az ún. gyorsrizsből egy tasakkal az előírásnak megfelelően megfőzünk,majd tálra öntjük. Elkeverjük egy doboznyi levétől leszűrt,felszeletelt kínai gombával egy fél kilós, szintén a levétől leszűrt konzerv fehér babbal, meg egy fél kilós, zöld színű, levétől leszűrt, vágott konzerv zöldbabbal. Leves ízesítő porral, csipetnyi kakukkfűvel, bazsalikommal, egy csokor összevagdalt petrezselyemzölddel fűszerezzük. és 1-2 evőkanálnyi borecettel, olajjal ízesítjük. Jól behűtve kínáljuk.
Köretnek is kiváló