Gasztrosuli: - tippek, fortélyok, tapasztlaltok...

A gyakorlatlan kisszakácsok oldala...

Fagyik, kelyhek, nasik...  

Mascarponés álomkehely 

Story

 

Szeretek kísérletezni, kipróbálni új dolgokat.  Ez a desszert is így született.  Egyetlen egy baja van csak: pillanatok alatt elfogy, és nem tudok eleget csinálni belőle. :) Jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók / 4 adag

300 g Mascarpone, 2 dl Habtejszín, 20 dkg porcukor, 12 db babapiskóta, 20 dkg málnaszemek, (vagy bogyós gyümölcs), 40 dkg vanília fagylalt, (bármilyen fagyi), 1 dl habtejszín, 1 ek karamell öntet, 1 ek csokoládéforgács(csokichips)

Elkészítés

A mascarponét 2 dl tejszínnel és 20 dkg porcukorral robotgéppel jó habosra keverjük, hűtőbe tesszük.   Babapiskótát mozsárban durva darabosra összetörjük, a gyümölcsöt megmossuk, és papír kéztörlőre tesszük, hogy ne legyen vizes. (Ez fontos, mert különben tönkremegy a desszert!)

A tört piskótából a kelyhek aljára szórunk 1-1 evőkanálnyit, majd erre tesszük a mascarponés habot, majd újra piskóta, utána gyümölcs, és a tetejére terítjük a maradék mascarponés habot. Letakarjuk a kelyheket fóliával, és 2 órára hűtőbe tesszük.

Karamellöntet elkészítése:

10 dkg cukrot megolvasztunk 1 tk vajjal, ha már szép karamell színe van a cukornak, felengedjük 2 dl tejszínnel (nem kell megijedni, ha a cukor összeugrik. Lassú tűzön kevergetve szépen felolvad.) Amikor elkezd forrni, belekeverünk fél cs vaníliás pudingport. Ezzel szép sűrűre főzzük.

Tálalás:

A hűtőből kivett kelyhekre halmozunk 2-2 gombóc fagyit, teszünk rá tejszínhabot, megszórjuk a maradék piskótamorzsával, meglocsoljuk karamellöntettel, és megszórjuk csokichips-szel.

 

Házi banana split recept

Hozzávalók / 1 adag

1 db banán, 6 ek Tejszínhab (flakonos), 25 dkg Vanília fagylalt (pár gombóc), 2 dl  Csokiszósz, 25 g  Dekorgyöngy

Elkészítés:

Félbevágjuk a banánt, tányérra helyezzük vagy kehelybe. Melléteszünk pár gombóc fagyit.

Tejszínhabot nyomunk rá, csokival leöntjük, és megszórjuk cukorral.

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 1
Heti: 10
Havi: 8
Össz.: 12 199

Látogatottság növelés
Oldal: Fagyik, kelyhek, nasik
Gasztrosuli: - tippek, fortélyok, tapasztlaltok... - © 2008 - 2024 - gasztrosuli.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »